De berg vanuit Sault

De eerste kilometer van de beklimming vanuit Sault, is alvast de makkelijkste met een dalingspercentage van 5,5%. De beklimming is 26 kilometer lang, waarvan de eerste 20 kilometer tot aan Chalet Reynard vrij makkelijk zijn. Het stijgingspercentage komt nooit boven de 6,5% en het gemiddelde over de 26 kilometer bedraagt 4,4%.
Er zitten ook vrij een paar rustige stukken in, waar je gemakkelijk kan recupereren. Deze beklimming wordt door sommigen de mietjeskant genoemd.
Aan Chalet Reynard komt deze beklimming, samen met de beklimming vanuit Bédoin. Wat volgt is een strook van 6 kilometer tot aan de top, met stijgingspercentages tussen de 7,5% en de 11%.

Vanaf de top en bij wolkenvrij weer, ontdekt men één van de meest uitgestrekte panorama's van Europa. Op de Zuidelijke helling achter het plateau van Albion en de berg van Lure, tekent de Mont Viso de Italiaanse grens af. Meer ten zuiden zien we de "Gorges de la Nesques", de Luberon, de berg Saint-Victoire, de vijver van Berre en de Middellandse Zee. Het Noorden opent een panorama dat vertrekt vanuit het Zuiden over de Rhone-vallei, het massief van de Cévennes en de Mont Aigoual vooraleer de hoge toppen te bereiken rond de Mont Blanc.

Terug naar het overzicht